η απόλυτη ξεφτίλα. ο σανιδάς μπλοκάρει και πάλι την υπόθεση βα(λ)τοπεδίου

Μπλοκάρει, για δεύτερη φορά, ο εισαγγελέας του Αρειού Πάγου Γιώργος Σανιδάς, τη διαβίβαση στη Βουλή, της υπόθεσης για τη Μόνη Βατοπεδιου.

Ο Γιώργος Σανιδάς αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, ενώ επικαλείται την εγκύκλιο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού του έτους 2003, σύμφωνα με την οποία τον τελικό λόγο για την αποστολή δικογραφίας στην Βουλή έχει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντελής Στραγάλης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική έρευνα σε σημείωμα που απέστειλαν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Κυριάκο Καρούτσο, ζητούσαν να διαβιβαστεί στη Βουλή η υπόθεση, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωνε την Τετάρτη το απόγευμα: «σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο φάκελος διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο οποίος τον έστειλε πίσω στον προϊστάμενο της εισαγγελίας καθώς έκρινε ότι δεν πρέπει να διαβιβαστεί στην βουλή».

Το ενδιαφέρον είναι ότι την εξέλιξη αυτή την επιβεβαίωνε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς αλλά δεν την γνώριζε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. Συμπερασματικά προκύπτει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς που χειρίστηκε στο τελικό στάδιο την υπόθεση συνομίλησε με στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και πήραν την απόφαση αλλά ξέχασαν να ενημερώσουν τον αρμόδιο υπουργό!!!

πηγή piazza del popolo