το "άπλετο φως" καραμανλή

για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκαν όσοι πίστευαν πως παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα διαμηνύονταν από την κυβέρνηση πως οι βουλευτές της θα αποφασίσουν, θα κρίνουν και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, τελικά στη χθεσινή νυχτερινή ψηφοφορία κάθε άλλο παρά ελεύθερη φάνηκε πως ήταν η ψήφος τους. όλες οι αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών "θάφτηκαν" κάτω από την ανησυχία των κυβερνώντων μήπως χάσουν τους θώκους τους. γιατί το τελευταίο θα ήταν σχεδόν δεδομένο από τη στιγμή που θα υπήρχε παραπομπή παυλίδη στη δικαιοσύνη. ήδη η κυβέρνηση σχοινοβατεί με την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία...εάν έχανε έτσι ακόμη έναν βουλευτή της, τότε ο δρόμος προς τις βουλευτικές εκλογές θα ήταν μονόδρομος. ωστόσο με την αποφυγή παραπομπής του, που αποφασίστηκε χθες επετεύχθει ο στόχος και μάλιστα εις διπλούν, δηλαδή από την μία η βουλή ένιψε τας χείρας της ως προς την υπόθεση και αφετέρου όπως προανέφερα δεν τίθεται πλέον ζήτημα βουλευτικών εκλογών.
και όλα αυτά ενώ τις προηγούμενες μέρες όλο και περισσότερες ήταν οι φωνές μέσα από τους κυβερνώντες υπέρ της παραπομπής του ή και για αποφυγής να εκφράσουν τη γνώμη τους ρίχοντας στην κάλπη λευκό. αυτά όμως ξεχαστηκαν "για το καλό της παράταξης και της χώρας"(!)
τελικά η ψηφοφορία διαμορφώθηκε ως εξής:
ψηφίσαντες 298 βουλευτές εκ των οποίων όλα ήταν έγκυρα. από αυτούς οι 146 τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του, οι 144 κατά, τα λευκά ήταν 5 ενώ 3 δήλωσαν παρών. πάντως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αθωώνει τον παυλίδη αλλά τον απαλλάσσει από την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο.

αλλά και έτσι όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο παυλίδης να έχει η υπόθεση, παραμένει το ερώτημα να μας ταλανίζει, δηλαδή σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν ποτέ και για τίποτε πολιτικές ευθύνες ή έστω παραίτηση για λόγους πολιτικής ευθυξίας; είναι όλοι άμεμπτοι;
αυτή η "καραμέλα" ότι ο κόσμος που τους εκλέγει επιθυμεί την παραμονή τους στη βουλή ως πότε θα συνεχιστεί; και εν πάση περιπτώσει, γνωρίζουμε τις πελατειακές σχέσεις των βουλευτών με τον κόσμο που τους στηρίζει! για όλο τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο δεν τους ενδιαφέρει; το παραμύθι αυτό πρέπει να σταματήσει διαφορετικά κανένας από τους 300 δε θα έχει λόγο να εγκαταλείψει τη θέση του...