ευτράπελα προανακριτικής...

ακολουθούν μερικά ευτράπελα γεγονότα τα οποία εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση Παυλίδη και ήρθαν στο φως:

> αρχικά, ο κ. Φώτης Μανούσης καταθέτει την απορία του πως ο κ. Ανδρέας Βαρδουλάκης, την ημέρα που η κόρη του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη αγοράζει το ακίνητο στο Νέο Ψυχικό, αυτός συμπτωματικά λαμβάνει 210.000 ευρώ σε μετρητά από λογαριασμό του θείου του από την Αφρική. Οι βουλευτές της Ν.Δ. τον διακόπτουν απότομα, θεωρώντας ότι είναι εκτός θέματος. Τον ρωτούν -αργότερα- σε ποια τιμή πούλησε τον τηλεοπτικό σταθμό NEW CHANNEL, προ αμνημονεύτων ετών, προφανώς γιατί αυτή η ερώτηση ήταν σχετική με το αντικείμενο της προανακριτικής έρευνας!
> επειτα, ο "φωστήρας" της νομικής επιστήμης κ Μαργαρίτης Τζίμας, βουλευτής της Ν.Δ., ρωτάει τον κ Μανούση αν είχε προηγηθεί απόφαση της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας όταν εξέδωσε τις επίδικες επιταγές που παρέδωσε στον κ Παναγιώτη Ζαχαρίου. Και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι οι νομικοί εκπρόσωποι των ανωνύμων εταιρειών δεν χρειάζονται άδεια της Γ.Σ. και των μετόχων για να εκδώσουν επιταγές. Ο κ. Τζίμας πίστευε ότι για να εκδώσει επιταγές μία ανώνυμη εταιρεία απαιτείται έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της! Φανταζόταν ότι για να εκδοθεί μία επιταγή από ανώνυμη εταιρεία απαιτούνταν η συναίνεση, π.χ., 500 μετόχων αυτής. Αυτός διετέλεσε υπουργός!
> στη συνέχεια, ο κ Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής της Ν.Δ. και έγκριτος κοινοβουλευτικός άνδρας, ρώτησε με νόημα τον κ Μανούση γιατί δεν προσέφυγε στη Ρυθμιστική Αρχή, αρμόδια για θέματα ακτοπλοϊας, προκειμένου να καταγγείλει τη ζούγκλα των άγονων γραμμών και τον κ Παυλίδη. Παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Μάρκος Μπολάρης και τον ενημέρωσε ότι τη συγκεκριμένη Αρχή την κατάργησε η Ν.Δ. από το 2004. Καταρρακώθηκε το κύρος Τζαβάρα.
> τέλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ Γρηγόρης Αποστολάκος προέτρεπε τον κ Μανούση να απαγορεύσει στον δικηγόρο του κ Μιχάλη Δημητρακόπουλο να μιλάει στα ΜΜΕ. Ωραία αντίληψη περί δημοκρατίας έχει ο νεοδημοκράτης βουλευτής, αυτή ήταν η πρωταρχική έγνοια του!

από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα