νομός δράμας: η απόλυτη στασιμότητα

του Κώστα Αναστασιάδη

Την περασμένη εβδομάδα πήγα με ένα φίλο συντοπίτη στο χωριό μας(Ποταμοί) και αφού μετά την Εγνατία μπήκαμε στα στενά της Αμφίπολης, σχολιάζαμε το πόσο μεγάλη αξία έχει πράγματι για τη ζωή μας ένας δρόμος σαν την Εγνατία(ανάπτυξη, πολιτισμός ευημερία κλπ.) αφού σε 1 ώρα και 10 λεπτά είσαι πλέον έξω από τη Δράμα και ενώ σχολιάσαμε θετικά τον έστω ημιτελή "περιφερειακό" στο ύψος του εργοστασίου της softex στρίψαμε και σε 2 λεπτά ήμασταν στη διασταύρωση Ξηροποτάμου, αποφεύγοντας την κίνηση Αμμισού-Αρκαδικού-Κομνηνών. Μια μικρή πρόοδος, όχι αυτό που θα περίμενα(πχ. στη softex θα μπορούσε να γίνει μια γέφυρα και να αποφεύγαμε το φανάρι, όπως και στο Μυλοπόταμο το ίδιο).

Τέλος πάντων, στην Ελλάδα ζούμε και το προσπερνάμε. Εκεί λοιπόν αναρωτηθήκαμε με το φίλο μου για τον κάθετο άξονα του Ν.Δράμας με την Εγνατία, αφού λόγω του ότι κυκλοφορούμε γνωρίζουμε ότι ο Ν.Σερρών έχει άξονα σε εξέλιξη, το ίδιο και ο Ν.Κιλκίς, το ίδιο και ο Ν.Πέλλας. Οταν η πόλη έχει 50% και πλέον(ποσοστά σοβιετ) Ν.Δ., έχει δύο κυβερνητικούς βουλευτές(μαϊντανοί των αθηναϊκών ΜΜΕ), ο ένας εκ των οποίων μέχρι τις αρχές του χρόνου ήταν και υπουργός ΜΑ-ΘΡΑ, έχει έναν νομάρχη υπέργυρο, ο οποίος πριν είκοσι χρόνια ίσως ήταν αποτελεσματικός αλλα σήμερα είναι για τσαγάκι και παντόφλες, έχουμε δήμαρχο δράμας τον "ονειροπόλο" Μαργαρίτη(φίλος από τα παλιά), όπου το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τουριστική προβολή της πόλης(πάλι στα αθηναϊκά ΜΜΕ-πρωϊνάδικα), έχουμε γενικά την τοπική αυτοδιοίκηση στο νομό ολόκληρο τελματομένη και διαχωρισμένη σε βιλαέτια μιας παράταξης(Ν.Δ.), τα ίδια προσωπα επί μια δεκαπενταετία και πλέον διαχειρίζονται τις τύχες του νομού και της πόλης και δεν έχουν κάνει τίποτε απολύτως τα τελευταία πέντε χρόνια(με κυβέρνηση Ν.Δ.) αλλά απλώς επιδίδονται σε συναγωνισμό για το ποιος είναι πιο Καραμανλής από τον Καραμανλή, φίλοι μου δραμινοί γηγενείς, κι εμείς οι ετεροδημότες πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο του νομού Δράμας.

Ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι και πρέπει να ξεσκεπάσουμε τους άχρηστους τοπικούς άρχοντες στο ότι ήταν μόνο λόγια και τίποτα άλλο. Πρώτος βέβαια και με διαφορά ο φαφλατάς Μ.Τζίμας...και ο κατάλογος συνεχίζεται...

σχόλιο DramaNews: κρίναμε σκόπιμη την δημοσίευση του συγκεκριμένου κειμένου καθώς πραγματικά εμπεριέχει και συγκεντρώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό ύφος πολλές αλήθειες. είναι στο χέρι μας να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργηθούν οι καταστάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία στο τόπο μας, πορεία που μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με συνεχιζόμενες πιέσεις έτσι ώστε να ανακτήσει ξανά η πόλη και ο νομός ευρύτερα, όσο είναι δυνατό, τη χαμένη του αξιοπρέπεια.