ευρωεκλογές και τα μυαλά στα κάγκελα...

μόλις 7 μέρες μείνανε μέχρι την κυριακή 7 ιουνίου και μας βομβαρδίζουν όλο το τελευταίο διάστημα με πολιτικές διαφημίσεις προερχόμενες από κάθε πολιτικό στρατόπεδο, ανάλογες βέβαια και οι ατάκες...
γιγαντοαφίσες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, εντύπωση μας προκαλούν αυτές του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς πρόσωπα, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στο κόμμα αλλά με πονηρό τρόπο προσπαθούν να περάσουν υπονοούμενα ως προς τις θέσεις κυρίως της μείζονος αντιπολίτευσης...στοχασμοί του τύπου: όχι σε όλα ή εθνική συνεννόηση(!), λαϊκισμός ή υπευθυνότητα(!). λες και η υπευθυνότητα, σοβαρότητα, οργάνωση είναι χαρακτηριστικά της κυβέρνησης αυτής. τα σχετικά με την εθνική συνεννόηση δεν χρειάζονται καν σχολιασμό...ανέκδοτο!
και μέσα στο παραπάνω κλίμα, η τελευταία δημοσκόπηση στη πόλη μας αποδεικνύει πως πλέον, όπως φαίνεται, παύει αυτή να είναι ένα από τα "παραδοσιακά κάστρα" της νδ...τα ποσοστά για τα κόμματα είναι όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα:

παρατηρείται και στην πόλη μας δηλαδή το γενικότερο φαινόμενο μείωσης της απήχησης των δύο μεγάλων κομμάτων με την ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού του κινήματος των οικολόγων πράσινων ενώ και το συνολικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει αρκετά υψηλό.
είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως παρόλο που είμαστε ήδη στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από την νδ και πως παρόλο το γεγονός πως ο νομός μας είναι ανάμεσα σε εκείνους που τους παρέχουν την μεγαλύτερη στήριξη και ενώ ουσιαστικό έργο όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε και η "βοήθεια" δεν ανταποδόθηκε, ο κόσμος του νομού συνεχίζει να στηρίζει την κυβερνώσα παράταξη...
φαίνεται οι συχνές ομιλίες, τα δελτία τύπου και τα φουσκωμένα λόγια πολιτικών όπως ο τζίμας αλλά και οι αερολογίες προσώπων όπως ο μαργαρίτης θωμάς για μεγάλα έργα στο νομό και στην πόλη που τελικά ποτέ δεν έγιναν, επηρεάζουν ακόμη τους αναποφάσιστους ή όσους λειτουργούν όπως τα "πρόβατα", χωρίς κρίση, χωρίς να βλέπουν την πραγματικότητα μετά από τόσα χρόνια!
και όσοι βρίσκεστε στην δυσάρεστη αυτή θέση, πρέπει να γνωρίζετε πως γι' αυτό δε πρόκειται τίποτε να αλλάξει στον τόπο, γιατί αυτοί τους οποίους στηρίζετε, "πατάνε" πάνω σας, σας εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια με το πρόσχημα του -ανύπαρκτου- έργου τους και έχουν και το θράσος να ζητάνε για πολλοστή φορά την στήριξή σας...δεν φταίει κάποιος άλλος, εσείς φταίτε!
και για να μην ξεχνιόμαστε...