εικόνες ντροπής

επανερχόμαστε στο ζήτημα του κυνοκομείου δράμας με την καταγγελία της φιλοζωϊκής εταιρίας της πόλης μας προς τον δήμο και την εταιρία καθαρισμού "επιμέλεια", αποκλειστικούς υπεύθυνους της κατάστασης που επικρατεί στο εν λόγω κτήριο...

Το κυνοκομείο δίνεται τα τρία τελευταία χρόνια σε δημοπρασία από τον Δήμο και ο ανάδοχος του τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι το συνεργείο καθαρισμού "Επιμέλεια".
Για τη συντήρηση του κτηρίου υπεύθυνος είναι ο Δήμος Δράμας και όχι η ανάδοχος εταιρία.
Τα χρήματα που διατίθενται από τον Δήμο στο συνεργείο καθαρισμού Επιμέλεια για την σωστή λειτουργία του κυνοκομείου ανέρχονται περίπου στο ποσό των 50.000 για το έτος 2009.
Η Φιλ. Εταιρία Δράμας προσπαθεί επί τρία συναπτά έτη μέσω των παρατηρήσεων και συστάσεων της προς την ανάδοχο εταιρία (οι οποίες στηρίζονται στη σύμβαση που έχει υπογράψει η Επιμέλεια για την σωστή λειτουργία του κυνοκομείου) να βελτιώσει και να ομαλοποιήσει την κατάσταση λειτουργίας του όσον αφορά στη διαχείριση των ζώων, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα η σύμβαση που έχει υπογραφεί να τηρείται εξ' ολοκλήρου.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, για να δοθούν τα χρήματα στην ανάδοχο εταιρία, τα οποία και δίνονται σε μηνιαία βάση πρέπει να υπογράψει τριμελής επιτροπή η οποία απαρτίζεται από ένα μέλος του Δήμου Δράμας, ένα μέλος της φιλοζωϊκής και ένα μέλος από την κτηνιατρική υπηρεσία Δράμας. Κατόπιν των άπειρων παρατηρήσεων και συστάσεων προς την "Επιμέλεια" επί τρία χρόνια και αφού σχεδόν τίποτα δεν βελτιώθηκε, η Φιλοζωϊκη εταιρία Δράμας δεν υπογράφει πλέον από τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2008 καθώς και τον Ιανουάριο του 2009 με αποτέλεσμα να μην εισπράττει τα χρήματα της η ανάδοχος εταιρία. Ο Δήμος Δράμας όπως ήδη γνωρίζετε έκρινε και ο ίδιος του κατά την κοπή της πίτας του συλλόγου μας, παρουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, την Επιμέλεια ως ακατάλληλη και υποσχέθηκε σε σημείο του λόγου του «ότι οι δυσλειτουργίες όπως εμφανίζονται όσον αφορά στο κυνοκομείο οφείλονται στην κακή χρήση του αναδόχου και αν δεν μας κάνει να βρούμε άλλον» για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο «ακόμα και μεσούσης της χρονιάς».
Eυχόμαστε ολόψυχα η δήλωση να είναι ειλικρινής και να μην ήταν της στιγμής μόνο και μόνο για να ανταπεξέλθει ο κος Δήμαρχος της δύσκολης κατάστασης στην οποία περιήλθε, με την προβολή των εικόνων της ντροπής από το κυνοκομείο.
Για την κατάσταση όμως στην οποία έχει περιέλθει το κυνοκομείο, δεν ευθύνεται μόνο το συνεργείο καθαριότητας αλλά και ο Δήμος Δράμας που άφησε το κτήριο στην τύχη του με αποτέλεσμα η ανάδοχος εταιρία που είναι και συνεργείο καθαρισμού (ειρωνεία της τύχης) να μην μπορεί ούτε καν να το καθαρίσει πλένοντας το με νερό.
Φανταστείτε λοιπόν το χώρο άπλυτο με τις ακαθαρσίες 40-50 ζώων, γιατί απλά ο βόθρος είναι βουλωμένος και ο Δήμος Δράμας δεν μπορεί, δεν ενδιαφέρεται να κάνει το πιο απλό, να τον ξεβουλώσει, να τον αντικαταστήσει, να τον επιδιορθώσει ή ότι άλλο χρειάζεται με συνέπεια το κυνοκομείο να είναι εστία μόλυνσης και αρρωστιών τύφου –γαστρεντερίτιδας για τα κουτάβια, τα οποία πεθαίνουν αβοήθητα.
Καταλαβαίνετε τώρα αν δεν διορθώνεται το πιο απλό που αφορά την καθαριότητα...τι γίνεται παραπέρα...

φανταστείτε εφόσον αληθεύουν όλα τα παραπάνω για πόσο σημαντική εστία μόλυνσης πρόκειται...περιμένουμε απάντηση με πράξεις από τους αρμόδιους.