ανικανότητα και ξέπλυμα ευρώ

άσχημες μνήμες ξύπνησαν τα σημερινά λόγια του καραμανλή σε αρκετούς από αυτούς που τα παρακολούθησαν...έφεραν στο μυαλό μας τα ίδια ακριβώς λόγια που ακούσαμε από το ίδιο ακριβώς στόμα μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας. Και τότε ο καραμανλής τα ίδια είπε...αποζημιώσεις στους πληγέντες. Υποσχέθηκε άμεση οικονομική στήριξη στους συμπολίτες μας που έχασαν περιουσία που με θυσίες κατόρθωσαν να κάνουν.
αρχικά λοιπόν έχουμε τις καταστροφές στην χώρα(σε οποιονδήποτε τομέα) και έπειτα έχουμε τον καραμανλή στα παράθυρα στις 19:55 κάθε φορά, δηλαδή λίγο πριν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, να διαβεβαιώνει πως όλα βαίνουν καλώς και πως οι πληγέντες θα αποζημιωθούν!
είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός πως ακόμη και αν λέγονται τόσα, και αν υπόσχονται τόσα, οι συνήθειες παραμένουν ακριβώς οι ίδιες. Οι ζημιές και στην προκειμένη περίπτωση προκάλεσαν ήδη και θα συνεχίσουν να προκαλούν τεράστια οικονομικά προβλήματα και στους πολίτες μεμονωμένα αλλά και στην χώρα γενικότερα, ωστόσο παρ'όλες τις συζητήσεις για πρόληψη των οποιωνδήποτε κινδύνων, η κατάσταση παραμένει όπως ήταν και πριν όλα τα προηγούμενα γεγονότα.
τρέχουμε να προλάβουμε τα γεγονότα, ουδεμία πρόληψη για τίποτα!
συνέπεια του προαναφερθέντος είναι η χειροτέρευση των πραγμάτων καθώς το κράτος αναγκάζεται να στηρίξει τους πληγέντες με μεγάλα χρηματικά ποσά-κονδύλια, τα οποία απορροφώνται από άλλες κρατικές επενδύσεις. Δυστυχώς τίποτε δεν φαίνεται να αλλάζει μέχρι τώρα την νοοτροπία μας.

στο πλαίσιο λοιπόν των παραπάνω είναι και οι επιστολές του γραφείου τύπου του βουλευτή δράμας μαργαρίτη τζίμα, "διάσημου" πλέον από την πολυσηζητημένη φράση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων γνωστού αθηναϊκού σταθμού που μας υπενθύμιζε μέσα στο χάος κάτι ιδιαίτερα σημαντικό...δηλαδή ποιος ήταν αυτός που διόρισε τους κατηγορούμενους-φονιάδες του νεαρού παιδιού και συνεπώς ποιος ευθύνεται(ευτυχώς που μας "άνοιξε τα μάτια")(!).
αφού λοιπόν μας ενημερώνει για το αυριανό του ημερήσιο πρόγραμμα, στη συνέχεια μας ενημερώνει πως γνωστοποίησε στον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου θεσσαλονίκης τις προθέσεις του υπουργείου να αποζημιώσει τους πληγέντες καταστηματάρχες.

υ.γ. αναρωτιέμαι εάν η πόλη μας το διάστημα αυτό είναι περισσότερο γνωστή για την ονειρούπολη, που τόσο πολύ διαφημίζεται ή τουλάχιστον προσπαθεί, ή από τα "αξιόλογα μυαλά" της...
υ.γ.1. αλλάξτε πρώτα μυαλά και νοοτροπίες και μετά αλλάξτε και την πόλη! καλά είναι τα πανηγύρια αλλά και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!
υ.γ.2. μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας!