σαν τη μύγα μες στο γάλα...

πράγματι έτσι μπορεί να περιγράψει γλαφυρά κάποιος την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της κεντρικής-ανατολικής μακεδονίας και θράκης, μετά και τις "πιεστικές κινήσεις" των πολιτικών του νομού δράμας.
το δεδομένο έχει ως εξής: οι νομοί κιλκίς, σερρών, ξάνθης, κομοτηνής και αλεξανδρούπολης θεωρούνται πλέον παραμεθόριες περιοχές. βέβαια οι τρεις τελευταίοι από αυτούς θεωρούνταν παραμεθόριες περιοχές εδώ και αρκετά χρόνια, γεγονός που ασφαλώς συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα. πλέον όμως στην λίστα των παραμεθόριων περιοχών της χώρας και συνεπώς τα οφέλη αυτής της απόφασης θα απολαμβάνουν και οι πολίτες των νομών σερρών και κιλκίς.
το παραπάνω γεγονός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αδικίες για το νομό δράμας, καθώς τα πλεονεκτήματα, τα οποία απολάβουν οι νομοί είναι αρκετά σημαντικά και βοηθούν αναμφίβολα επιπλεόν λόγους στήριξης της ανάπτυξης μιας περιοχής.
αύριο 15-12-2008 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής με θέμα την πλήρη ένταξη ολόκληρου του νομού δράμας στις παραμεθόριες περιοχές.
ελπίζουμε να δοθεί η σχετική πίεση από όλους τους αρμόδιους έτσι ώστε η προσπάθεια αυτή να έχει θετικό αποτέλεσμα για το νομό μας.