κακές γλώσσες...

του Σπύρου Γκουτζάνη

Ο κουρασμένος, ο ξεκούραστος και η ακούραστη.
Ο κ. Καραμανλής είναι κουρασμένος, μάλλον γεννήθηκε κουρασμένος δεν εξηγείται αλλιώς. Ο κ. Σαμαράς μετά από τόσα χρόνια στο ψυγείο που τον είχε βάλλει η οικογένεια Μητσοτάκη είναι ξεκούραστος και ορεξάτος. Η Ντόρα λόγω οικογενειακού γονίδιου είναι ακούραστη (ο επίτιμος πέρασε τα 90 και εξακολουθεί να κάνει την ζωή του Καραμανλή δύσκολη). Ο κ. Αβραμόπουλος κάηκε μόνος του στο ζέσταμα. Τέλος ο κ. Σουφλιάς παρά τα χρόνια του ετοιμάζεται.

Οι υπόλοιποι στην κυβέρνηση και στο κόμμα συμμετέχουν εκόντες άκοντες στην φαρσοκωμωδία που άνοιξε η πρωθυπουργική κούραση. «Όποιος δουλεύει κουράζεται» λέει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, «ο πρωθυπουργός είναι ακούραστος» λέει ο κ. Τραγάκης ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, «ο Καραμανλής είναι και θα είναι παρόν» λέει ο κ. Ζαγορίτης. «Ακόμη πιο επίκαιρο το Καραμανλής ή χάος» λέει ο κ. Στυλιανίδης» και το γαιτανάκι των δηλώσεων δεν έχει τέλος. Ο κ. Καραμανλής μετά από πέντε χρόνια «απαύδησε» με την κυβέρνησή του και τους απειλεί ότι θα φύγει. Τα στελέχη του άρχισαν να τον παρακαλάνε να μην τους αφήσει γιατί θα διαλυθεί το μαγαζί.

Η συζήτηση είναι υποτιμητική για ένα κόμμα εξουσίας που αναζητά σωτήρα για να βγει από την δεινή θέση στην οποία μόνο του έχει περιέλθει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσβάλει τον μέσο πολίτη που δεν έχει τα χαλαρά ωράρια του κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, 8:30 το πρωί με 1:30 το μεσημέρι, ούτε να μαυρίζει από τον Απρίλιο στον ήλιο της Ραφήνας. Ο μέσος πολίτης τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα στην ανασφάλεια για να διατηρήσει ένα επίπεδο ζωής που συνεχώς απειλείται. Και παρακολουθεί άναυδος όλη την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ να αγωνιά για την κούραση του πρωθυπουργού…

σχόλιο DramaNews: 5 χρόνια στο τιμόνι της χώρας και έχοντας ένα μηδενικό στο ενεργητικό, βρισκόμενη η χώρα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο...οι κυβερνώντες "τρώγονται"...αυτοί που δήλωναν μέχρι πριν λίγες μέρες πως είναι συσπειρωμένοι και ζητούσαν τη συναίνεση των υπολοίπων, οι ίδιοι τώρα διαδοχολογούν ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε μεγαλύτερη αστάθεια το πολιτικό σκηνικό...το πρόβλημα είναι απλό και ολοένα σαφέστερο...είναι ανάξιοι και κατώτεροι των περιστάσεων!