ευρωεκλογές και τα μυαλά στα κάγκελα...

μόλις 7 μέρες μείνανε μέχρι την κυριακή 7 ιουνίου και μας βομβαρδίζουν όλο το τελευταίο διάστημα με πολιτικές διαφημίσεις προερχόμενες από κάθε πολιτικό στρατόπεδο, ανάλογες βέβαια και οι ατάκες...
γιγαντοαφίσες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, εντύπωση μας προκαλούν αυτές του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς πρόσωπα, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στο κόμμα αλλά με πονηρό τρόπο προσπαθούν να περάσουν υπονοούμενα ως προς τις θέσεις κυρίως της μείζονος αντιπολίτευσης...στοχασμοί του τύπου: όχι σε όλα ή εθνική συνεννόηση(!), λαϊκισμός ή υπευθυνότητα(!). λες και η υπευθυνότητα, σοβαρότητα, οργάνωση είναι χαρακτηριστικά της κυβέρνησης αυτής. τα σχετικά με την εθνική συνεννόηση δεν χρειάζονται καν σχολιασμό...ανέκδοτο!
και μέσα στο παραπάνω κλίμα, η τελευταία δημοσκόπηση στη πόλη μας αποδεικνύει πως πλέον, όπως φαίνεται, παύει αυτή να είναι ένα από τα "παραδοσιακά κάστρα" της νδ...τα ποσοστά για τα κόμματα είναι όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα:

παρατηρείται και στην πόλη μας δηλαδή το γενικότερο φαινόμενο μείωσης της απήχησης των δύο μεγάλων κομμάτων με την ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού του κινήματος των οικολόγων πράσινων ενώ και το συνολικό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει αρκετά υψηλό.
είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως παρόλο που είμαστε ήδη στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από την νδ και πως παρόλο το γεγονός πως ο νομός μας είναι ανάμεσα σε εκείνους που τους παρέχουν την μεγαλύτερη στήριξη και ενώ ουσιαστικό έργο όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε και η "βοήθεια" δεν ανταποδόθηκε, ο κόσμος του νομού συνεχίζει να στηρίζει την κυβερνώσα παράταξη...
φαίνεται οι συχνές ομιλίες, τα δελτία τύπου και τα φουσκωμένα λόγια πολιτικών όπως ο τζίμας αλλά και οι αερολογίες προσώπων όπως ο μαργαρίτης θωμάς για μεγάλα έργα στο νομό και στην πόλη που τελικά ποτέ δεν έγιναν, επηρεάζουν ακόμη τους αναποφάσιστους ή όσους λειτουργούν όπως τα "πρόβατα", χωρίς κρίση, χωρίς να βλέπουν την πραγματικότητα μετά από τόσα χρόνια!
και όσοι βρίσκεστε στην δυσάρεστη αυτή θέση, πρέπει να γνωρίζετε πως γι' αυτό δε πρόκειται τίποτε να αλλάξει στον τόπο, γιατί αυτοί τους οποίους στηρίζετε, "πατάνε" πάνω σας, σας εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια με το πρόσχημα του -ανύπαρκτου- έργου τους και έχουν και το θράσος να ζητάνε για πολλοστή φορά την στήριξή σας...δεν φταίει κάποιος άλλος, εσείς φταίτε!
και για να μην ξεχνιόμαστε...

κακές γλώσσες 4

του Σπύρου Γκουτζάνη


Ο κ. Καραμανλής με τις ενέργειές του την εβδομάδα που μας πέρασε άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό πολιτικό του χαρακτήρα ως γνήσιος συνεχιστής των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών παραδόσεων της Δεξιάς.

Άλλωστε και ο θείος του πάντα κυβέρνησε με αυταρχισμό βασιζόμενος στους παρακρατικούς μηχανισμούς και το αστυνομικό κράτος.


Την εβδομάδα που μας πέρασε τις δύο ημέρες που στην Βουλή συζητιόντουσαν τα σκάνδαλα Παυλίδη και Ζίμενς ο κ. Καραμανλής γύρισε περιφρονητικά την πλάτη στην εθνική αντιπροσωπία και προτίμησε να κάνει βόλτες στα πλακόστρωτα της Πράγας μαζί με την υπουργό Εξωτερικών του. Μόλις γύρισε προέβη σε μία πρωτοφανή πράξη: τερμάτισε τις εργασίες της συνόδου της Βουλής παραγράφοντας όλα τα σκάνδαλα του κόμματός του στα οποία ενέχονται άνθρωποι του προσωπικού του περιβάλλοντος.

Η άλλη ενέργεια του πρωθυπουργού είναι ότι επιτέθηκε με δριμύτητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί του ασκεί κριτική. Ο κ. Καραμανλής θέλει μία φοβισμένη, ενοχική για το παρελθόν της και υποταγμένη αντιπολίτευση που να τον αφήνει να κυβερνά μόνος του και δίχως έλεγχο.

Είναι ίδιον των αυταρχικών και λαϊκιστών ηγετών ότι προβάλλουν την προσωπική και αδιαμεσολάβητη σχέση τους με τον λαό τον οποίο παραπλανούν και χειραγωγούν με αντιδημοκρατική ρητορεία, με σοφιστίες και στρεψοδικίες, με υποσχέσεις και αναλήθειες. Για αυτού του είδους τους ηγέτες το πνεύμα των θεσμών, ο κοινοβουλευτικός και δημοσιογραφικός έλεγχος και η δημοκρατική λειτουργία (η ουσιαστική και όχι μόνο η τήρηση των τύπων) είναι ενοχλητικές λεπτομέρειες.

Με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής ο κ. Καραμανλής έδειξε πέραν των άλλων και την βαθυά του περιφρόνηση στους δικούς του βουλευτές οι οποίοι αν σέβονταν τον ρόλο τους και την αποστολή τους που σύμφωνα με το σύνταγμα είναι να εκφράζουν το έθνος θα έπρεπε να διαχωρίσουν την θέση τους. Έδειξε ακόμη ότι υποτιμά τον λαό τον οποίο θεωρεί ότι μπορεί να εξαπατήσει και να υφαρπάξει ξανά την ψήφο του. Στο δημοκρατικό σύστημα όμως το τελικό κριτήριο είναι η λαική έκφραση. Υπ αυτή την έννοια αν στις ευρωεκλογές η πλειοψηφία δεν αποδοκιμάσει τον κ. Καραμανλή (με μία καθαρή πολιτική ήττα) τότε θα έχει νομιμοποιήσει εμμέσως τις αντιδημοκρατικές του μεθοδεύσεις. Και ο λαός θα είναι άξιος της μοίρας του…

ντροπή σας!

Η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ) καταγγέλλει την απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά του Διοικητή του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ¨Μποδοσάκειο¨, ο οποίος αρνείται να δεχθεί τον διορισμένο από το Υπουργείο Υγείας επικουρικό γιατρό μαιευτήρα σαν γιατρό του Νοσοκομείου μας. Να σημειωθεί ότι υπάρχει σχετικό αίτημα για διορισμό επικουρικού ιατρού στο συγκεκριμένο τμήμα.

Θεωρούμε ότι ο λόγος μη πρόσληψης του εν λόγω γιατρού είναι το χρώμα του δέρματός του και η καταγωγή του ( Νιγηρία).

Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ρατσιστικές συμπεριφορές , που φέρνουν στην μνήμη μας περασμένες εποχές είναι απαράδεκτες και δεν θα τις ανεχθούμε. Τα Νοσοκομεία δεν είναι κτήμα κανενός και δεν έχει δικαίωμα κανείς έστω και διοικητής να φέρεται σαν αφεντικό.

σχόλιο DramaNews: στην Ελλάδα του 2009, μερικοί έχουν μείνει προσκολλημένοι σε αντιλήψεις του παρελθόντος...το χειρότερο είναι όταν αυτοί έχουν αξιώματα...
όταν ακούμε τέτοια περιστατικά, πράγματα δηλαδή που πλέον πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα, μετά δε πρέπει να μας φαίνονται περίεργα όσα γίνονται στη δημόσια ζωή και κυρίως στη πολιτική σκηνή...
ωστόσο κανείς άλλος δε φταίει παρά εμείς οι ίδιοι που δίνουμε βήμα σε όλους αυτούς τους εκάστοτε ανίδεους-άχρηστους, καρφωμένους στο παρελθόν τυπάδες να "κόβουν και να ράβουν", να κρίνουν και να αποφασίζουν για το μέλλον όλων όσων παλεύουν προκειμένου να κατακτήσουν οτιδήποτε...
τελικά οι χαμένοι καταλήγουν να είναι, πάλι, τόσο εμείς όσο και η αξιοκρατία στη χώρα αυτή...

τι θα γίνει επιτέλους δήμαρχε;

τι θα γίνει επιτέλους με το ζήτημα των αυθαιρέτων στον δημοτικό κήπο στο κέντρο της πόλης μας;

ο δήμαρχος προσπαθεί πάση θυσία να περισώσει ότι παραπάνω μπορεί από τα αυθαίρετα κτίσματα που λυμαίνουν το δημοτικό μας κήπο...και όλα πάντοτε με την απαραίτητη "κάλυψη" από τον δασάρχη δράμας...

ο δασάρχης εφαρμόζει τη νομοθεσία όπως τον βολεύει, στον δήμαρχο(δηλαδή σε όλους εμάς) επιβάλλεται πρόστιμο 90.000 ευρώ από την πολεοδομία για την αυθαιρεσία αυτή ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε μετά από την απόφαση του υποκινούμενου δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο δε λογαριάζεται από κανένα το καλό της πόλης αλλά το καλό της παράταξης. έτσι έχοντας την πλειοψηφία πέρασαν την απόφαση να παραμείνουν τα αυθαίρετα στο δημοτικό κήπο ως κέντρα ενημέρωσης.

την προηγούμενη εβδομάδα μετά από συνάντηση εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με το δήμαρχο, αυτός δήλωσε πως δύο κόμματα εξέφρασαν την αδυναμία εξευρέσεως εκλογικού κέντρου και θα διευκολυνθούν από τα σπιτάκια της ονειρούπολης...ολοφάνερη η πρόθεση του δημάρχου για να παρατείνει την ύπαρξη τους ακόμη περισσότερο εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους ανάλογα με τις εκάστοτε καταστάσεις.

πότε θα το καταλάβετε ότι πρέπει να κατεδαφιστούν τα παράνομα αυτά κτίσματα από το δημοτικό κήπο; δεν εναπόκειται στη διακριτική σας ευχέρεια η παραμονή τους ή όχι, υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμοστουν! σταματήστε να κλείνετε τα μάτια σε αυθαιρεσίες, σταματήστε να γίνεστε ο περίγελος της δράμας...

  • κανείς δε σας έδωσε το δικαίωμα να λαμβάνετε παράνομες αποφάσεις, με ή και χωρίς την βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου και άλλων υποτακτικών(βλ. δασάρχης) που γλείφουν κατουρημένες ποδιές προκειμένου να φανεί η σθεναρή τους θέση κοντά στο δήμαρχο και την παράταξη που αυτός εκπροσωπεί...
  • κανείς δε σας έδωσε το δικαίωμα να χρεώνετε με την αλαζονική σας συμπεριφορά, το δημοτικό ταμείο με πρόστιμα και μάλιστα υψηλά, τα οποία μπορούσαν μάλιστα να αποφευχθούν εάν εφαρμoζόταν ό,τι προβλέπει ο νόμος.
  • κανείς δε σας έδωσε το δικαίωμα να χτίζετε και να καταστέφετε έναν δημοτικό κήπο, δεν είναι ιδιοκτησία σας, ανήκει σε όλους τους δραμινούς πολίτες την γνώμη των οποίων επιβάλλεται να ακούτε!

είστε τραγικοί....

...δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητας στον τόπο αυτό!
ο ορισμός του βολέματος ξεκινάει από ψηλά...
ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών και καταπάτησης του ελληνικού Συντάγματος...
ξεκίνησε με τη νοθεία κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και μάλιστα δύο φορές...
συνεχίστηκε με την αποχώρηση από τη βουλή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και μάλιστα τρεις φορές με απώτερο σκοπό να μη συνεχιστούν οι διαδικασίες και να προστατευθούν βουλευτές των σκανδάλων (Ρουσόπουλοι, Βουλγαράκηδες κτλ)...
τελειώνει με τη χθεσινή απόφαση, που εισηγήθηκε ο Παυλόπουλος(συνταγματολόγος δηλώνει στο επάγγελμα), με την οποία κλείνει οριστικά η σύνοδος της βουλής, πράγμα που πρακτικά σημαίνει παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών για την περίοδο 2004-2007...πλέον και να βρεθούν ποινικές ευθύνες θα είναι άνευ ουσιαστικού αντικειμένου διότι θα έχει καταστεί ανούσια η περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων από τη στιγμή που εάν και οποιοσδήποτε κατηγορηθεί για αξιόποινη πράξη, δε θα υπάρχει η δυνατότητα να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη!

είναι ανίκανοι, φοβούνται την κατακραυγή του κόσμου και αποφασίζουν με βάση τι βολεύει περισσότερο για την παραμονή τους στην εξουσία!

και μέσα στο γενικότερο ΜΠΑΧΑΛΟ έχουμε και τη συνέχεια μιας απεγνωσμένης προσπάθειας του μαργαρίτη τζίμα να παραμείνει στην επικαιρότητα, να ακούγεται το όνομά του, να φαίνεται ρε παιδί μου ότι "δουλεύει" ο άνθρωπος, ότι κάνει κάτι τελοσπάντων για τον τόπο του...για αυτόν τον τόπο που τόσα χρόνια παραμάνει στάσιμος και οδηγείται ολοένα και περισσότερο στην παρακμή! μας βομβαρδίζει λοιπόν με δηλώσεις, με συνεντεύξεις, με οτιδηποτε θεωρείται πρόσφορο με στόχο την πολιτική του ανάκαμψη από την κατρακύλα.
όμως εάν γυρίσετε λίγο πίσω το χρόνο θα δείτε παρόμοιες δηλώσεις και άρθρα του για τα ίδια πράγματα, πάντα βεβαίως με τις γνωστές τακτικές υπερ-διαφήμισης του "έργου" του! το αποτέλεσμα από τότε; ένα απόλυτο μηδενικό! δε χρειάζεται να ψάξετε ιδιαίτερα καθώς στο συμπέρασμα αυτό πρόκειται να καταλήξετε και εάν κοιτάξετε γύρω σας, κοιτάξετε την πόλη μας, που βρισκόταν και πως έχει καταντήσει μετά από τόσα χρόνια, καθοδηγούμενη από τους ίδιους...πράγματι ο κόσμος δε ξεχνά μαργαρίτη τζίμα και αυτή τη φορά θα μείνεις εκτός βουλής...

κάλεσμα φιλοζωϊκών οργανώσεων

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση-εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στις δέκα το πρωί, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Πλατεία Βάθη, για το θέμα των χιλιάδων κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και δολοφονιών των ζώων γενικά στην χώρα μας, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των ζώων της άγριας ζωής, των πουλιών κατά την κυνηγετική περίοδο, των παραγωγικών ζώων, των ζώων που υποφέρουν ποικιλοτρόπως καθημερινά στα τσίρκο.
Στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό κ. Χατζηγάκη, τον οποίο θα καλέσουμε να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, όπως δεσμεύτηκε κατά τις συναντήσεις που είχε με συλλόγους και φορείς προστασίας ζώων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την θέλησή τους να μπει τέρμα επιτέλους στην μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά από την Πολιτεία την επίλυση του προβλήματος.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, μέχρι στιγμής απηχεί τις απόψεις εκατό περίπου ζωοφιλικών συλλόγων και σκοπό έχει το συντονισμό των προσπαθειών, την ανάδειξη των προβλημάτων των ζώων στην χώρα μας και την πίεση προς την Πολιτεία να πάρει άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των ζώων γενικά στην χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες: 6976489349- 6909799355- 6972004963- 6979913007- 6973241118

κακές γλώσσες 3

του Μάκη Πολλάτου

Το ερώτημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι άλλο: Για ποια άραγε «κατά συνείδηση ψήφο» μιλάμε;

Τη συνείδηση που υπαγορεύει στους υπουργούς να χαρίζουν σε μοναστήρια τη δημόσια περιουσία; Αυτήν που τους επιτρέπει να θεωρούν ότι είναι διαφορετικοί από τους απλούς πολίτες και περίπου υπεράνω των νόμων; Ή μήπως τη συνείδηση εκείνη που τους λέει δεχθείτε πανάκριβες οικιακές συσκευές από τη Siemens, με το αιτιολογικό ότι δήθεν αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας και η Siemens δεν περιμένει ανταλλάγματα;

Είναι απλό. Η «συνείδηση» των εθνικών αντιπροσώπων για το κατά πόσο κάποιοι βουλευτές παρανόμησαν ή είναι διεφθαρμένοι και άρα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη συναρτάται από το αν συμφέρει το κόμμα τους να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.


Η συνείδηση όλων όσων υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αρνούνται να μισθαρνούν είναι προφανώς μετρήσιμη, για να μην πω ότι εξαργυρώνεται (και δεν εννοώ τα χρήματα, αλλά τη διατήρηση της βουλευτικής έδρας και την προσδοκία για κατάληψη μιας υπουργικής θέσης).

Και αν μη τι άλλο η παραδοχή ότι δεν αποφασίζουν για το αν κάποιος συνάδελφός τους είναι ηθικός – έντιμος ή διεφθαρμένος, αλλά για το αν θέλουν να πάνε σε εκλογές μου φαίνεται ασύλληπτη.

το "άπλετο φως" καραμανλή

για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκαν όσοι πίστευαν πως παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα διαμηνύονταν από την κυβέρνηση πως οι βουλευτές της θα αποφασίσουν, θα κρίνουν και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, τελικά στη χθεσινή νυχτερινή ψηφοφορία κάθε άλλο παρά ελεύθερη φάνηκε πως ήταν η ψήφος τους. όλες οι αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών "θάφτηκαν" κάτω από την ανησυχία των κυβερνώντων μήπως χάσουν τους θώκους τους. γιατί το τελευταίο θα ήταν σχεδόν δεδομένο από τη στιγμή που θα υπήρχε παραπομπή παυλίδη στη δικαιοσύνη. ήδη η κυβέρνηση σχοινοβατεί με την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία...εάν έχανε έτσι ακόμη έναν βουλευτή της, τότε ο δρόμος προς τις βουλευτικές εκλογές θα ήταν μονόδρομος. ωστόσο με την αποφυγή παραπομπής του, που αποφασίστηκε χθες επετεύχθει ο στόχος και μάλιστα εις διπλούν, δηλαδή από την μία η βουλή ένιψε τας χείρας της ως προς την υπόθεση και αφετέρου όπως προανέφερα δεν τίθεται πλέον ζήτημα βουλευτικών εκλογών.
και όλα αυτά ενώ τις προηγούμενες μέρες όλο και περισσότερες ήταν οι φωνές μέσα από τους κυβερνώντες υπέρ της παραπομπής του ή και για αποφυγής να εκφράσουν τη γνώμη τους ρίχοντας στην κάλπη λευκό. αυτά όμως ξεχαστηκαν "για το καλό της παράταξης και της χώρας"(!)
τελικά η ψηφοφορία διαμορφώθηκε ως εξής:
ψηφίσαντες 298 βουλευτές εκ των οποίων όλα ήταν έγκυρα. από αυτούς οι 146 τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του, οι 144 κατά, τα λευκά ήταν 5 ενώ 3 δήλωσαν παρών. πάντως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αθωώνει τον παυλίδη αλλά τον απαλλάσσει από την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο.

αλλά και έτσι όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο παυλίδης να έχει η υπόθεση, παραμένει το ερώτημα να μας ταλανίζει, δηλαδή σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν ποτέ και για τίποτε πολιτικές ευθύνες ή έστω παραίτηση για λόγους πολιτικής ευθυξίας; είναι όλοι άμεμπτοι;
αυτή η "καραμέλα" ότι ο κόσμος που τους εκλέγει επιθυμεί την παραμονή τους στη βουλή ως πότε θα συνεχιστεί; και εν πάση περιπτώσει, γνωρίζουμε τις πελατειακές σχέσεις των βουλευτών με τον κόσμο που τους στηρίζει! για όλο τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο δεν τους ενδιαφέρει; το παραμύθι αυτό πρέπει να σταματήσει διαφορετικά κανένας από τους 300 δε θα έχει λόγο να εγκαταλείψει τη θέση του...